Filtre

Preț Preț

150 lei - 3160 lei

Țara

Producator

An

Soi strugure

Rating Vivino

Rating Robert Parker

Rating Wine Enthusiast

Rating Wine Spectator

Oferte speciale

Produse noi

Cele mai cumpărate

Premium Drinks - Wines of Portugal a World of Difference

Ultimele recenzii

Recenzie scrisă de Adrian B. (Oradea, Romania) la data de 11 Feb 2021 :

(5/5) 

Produs evaluat : Quinta das Héredias Tinto 2019 Vin cu personalitate care...

Recenzie scrisă de Adrian B. (Oradea, Romania) la data de 11 Feb 2021 :

(5/5) 

Produs evaluat : Quinta Seara d'Ordens Carqueijal Tinto Un vin intens si expresiv,...

Recenzie scrisă de Adrian B. (Oradea, Romania) la data de 11 Feb 2021 :

(5/5) 

Produs evaluat : Quinta do Ribeiro Santo Tinto 2020 Intens, expresiv din soiuri...

Vin de Porto

Sunt 22 produse.
Arată 1 - 1 din 22 articole

Vin de Porto

Vinul de Porto este un ”fortified wine” (vin îmbogățit) produs în regiunea Douro, în condiții deosebite și cu reguli specifice unde factorii naturali și factorii umani, respectă tradiția. Procesul de vinificație este bazat pe tradiție și include în special oprirea fermentației mustului prin adăugarea de rachiu (distilat din vin sau brandy - agua...

Vinul de Porto este un ”fortified wine” (vin îmbogățit) produs în regiunea Douro, în condiții deosebite și cu reguli specifice unde factorii naturali și factorii umani, respectă tradiția. Procesul de vinificație este bazat pe tradiție și include în special oprirea fermentației mustului prin adăugarea de rachiu (distilat din vin sau brandy - aguardente) vinurilor bază și de îmbătrânirea lor prin diferite metode: în butoaie tradiționale, în sticle, etc. Vinul de Porto se deosebește de vinurile ordinare prin caracteristicile sale speciale: o mare diversitate de tipuri care ne surprind cu bogăția și intensitatea aromelor unice și de neegalat, atât aroma cât și gustul au o persistență foarte lungă, are un conținut ridicat de alcool (de obicei între 19 - 22% vol.) și o gamă largă de culori. Există un set de caracteristici care ne permit identificarea diferitelor tipuri și stiluri de vin de porto. 1. Stilul Ruby: este îmbătrânit în sticlă a) Porto Ruby Rezervă; b) Porto Vintage Late Bottled (LBV); c) Vintage Porto; d) Porto (Vintage) Single Quinta Vintage. 2. Stilul Tawny: Îmbătrânit în butoaie din lemn de stejar a) Tawny Rezervă; b) Porto Tawny 10 ani; c) Porto Tawny 20 ani; d) Porto Tawny 30 ani; e) Porto Tawny 40 de ani; f) Porto Colheita (Recoltă) 3. Porto Alb Vinurile de Porto pot să primească complementar expresiile și indicațiile: Rezervă, 10, 20, 30 sau 40 de ani, numai de la Institutul Vinului de Porto, autoritatea maximă în acest domeniu și numai daca sunt verificate condițiile de producție și că au fost respectate în totalitate regulile și reglementările impuse. Conservare După deschiderea unei sticle de Vin de Porto, conservarea, întreținerea și menținera acesteia (în cazul în care nu a fost servită în totalitate) depinde foarte mult de categoria din care face parte acest Vin de Porto. În cele ce urmează vă facem câteva recomandări în legătură cu perioada în care se poate conserva o sticlă de Vin de Porto, recent deschisă, fără ca vinu/conținutul,l să sufere o deteriorare completă deși în această perioadă va exista o evoluție lentă care va duce la pierderea caracteristicilor senzoriale unice ale acestei minuni, Vinul de Porto. Porto Vintage: 1 sau 2 zile Porto LBV: de la 4 la 5 zile Porto Crusted: de la 4 la 5 zile Porto Ruby / Ruby Rezervă: de la 8 până la 10 zile PortoTawny / Tawny Rezervă: de la 3 până la 4 săptămâni Porto Tawny (10/20/30/40 ani): de la 1 la 4 luni (cel mai tânăr mai puțin timp iar cel mai în vârstă mai mult timp) Porto Alb (10/20/30/40 ani): de la 1 la 4 luni (cel mai tânăr mai puțin timp iar cel mai în vârstă mai mult timp) Porto Colheita: între 1 și 4 luni (cel mai nou mai puțin timp iar cel vechi mai mult timp) Porto Alb "standard" depinde mult de sub-categorie: Modern (proaspăt și fructat): între 8/10 zile; Tradițională (stil oxidativ): între 15/20 zile Vinul de Porto se servește la următoarele temperaturi Porto Rosé: 4 ° C Porto alb: 6-10 ° C Porto Ruby: 12-16 ° C Port Tawny: 10-14 ° C

Mai mult

Nicu Barbu

Iași, Romania

Intr-un clasament am gasit un vin portughez care se afla printre cele mai bune 1% din toate vinurile din lume. Am comandat respectivul vin de pe site-ul PremiumDrinks si eu cred ca este intemeiat respectivul clasament. La acest pret este un vin superb (stiu altele care costa de 5 ori mai mult si mi se par inferioare). Va multumesc pentru seriozitate, am primit exact ceea ce am comandat, livrarea a fost rapida si coletul a ajuns in stare foarte buna. Eu cred ca aici am gasit cel mai bun raport pret/calitate si cu siguranta voi mai cumpara vin de la Premium Drinks. Recomand!

Aurel Nistor

Alba Iulia, Romania

Mereu am avut curiozitatea sa descopar tipicitatea si caracteristicile vinului portughez. Am descoperit in acest site multe informatii importante si mi-a deschis apetitul spre degustare. Meandro este un vin tipic din regiunea Douro, expresiv, intens cu arome placute de fructe de padure si prune uscate. Superb si la un pret onest! Comanda am primit-o repede si in siguranta. Felicitari! Merita sa-l incercati si voi.

Daniel Mirăstian

Cluj Napoca, Romania

One of the best reds! Principal 2010! The balanced combination of Touriga Nacional, Cabernet and Merlot creates a bit of magic in this wine. This for me is the best way to end a dinner with friends. Pleasant nose, not too intense, acidity is just right, awesome taste and aftertaste. Outstanding work, hat’s off for the winemaker for this one.

Oana Carmen

București, Romania

Bring on the summer! This light fresh wine is a good choice for the summer evenings. Even better and even easier going than this one would be the Anselmo Mendes - Loureiro 2016 - DOC Vinho Verde, which is my favourite white wine.

Lucian Irimia

Constanta, Romania

Acum ceva ani Adrian importa Torre de Menagem - un vinho verde superb, frizzante (cu un rest carbonic) si o aciditate nemaipomenit de placuta pe un corp usor - trebuie sa adaug la un pret imbatabil. Cred ca am comandat cel putin 5 sau 6 cartoane daca nu mai multe. Ulterior am devenit un mare fan al "vinurilor verzi". Vinuri de zi cu zi, fresh, perfecte intr-o dupa-amiaza sau seara de vara. Vinurile lui Anselmo Mendes sau Mr. Alvarinho sunt de ceva vreme in portofoliu. Un alt nivel, mai elaborat, mai fin. Serviti cu incredere pentru ca noi nu avem vinuri similare.

Adriana Branet

Arad

Dacă aveţi cunoştinţe despre ce înseamnă un ulei de măsline extravirgin de calitate, acesta este un ulei cu calităţi deosebite. Are o origine controlată, iar detaliile tehnice de înaltă calitate sunt specificate pentru fiecare produs. Preţurile sunt foarte bune având în vedere că, în general, în comerţ cumpărăm ulei de măsline de origine necunoscută şi de calitate îndoielnică la preţuri de ulei extravirgin. Dacă doriţi să beneficiaţi într-adevăr de proprietăţile uleiului de măsline, cumpăraţi unul autentic.