Oferte speciale

Produse noi

Cele mai cumpărate

Premium Drinks - Wines of Portugal a World of Difference

Ultimele recenzii

Recenzie scrisă de Adrian B. (Oradea, Romania) la data de 11 Feb 2021 :

(5/5) 

Produs evaluat : Quinta das Héredias Tinto 2019 Vin cu personalitate care...

Recenzie scrisă de Adrian B. (Oradea, Romania) la data de 11 Feb 2021 :

(5/5) 

Produs evaluat : Quinta Seara d'Ordens Carqueijal Tinto Un vin intens si expresiv,...

Recenzie scrisă de Adrian B. (Oradea, Romania) la data de 11 Feb 2021 :

(5/5) 

Produs evaluat : Quinta do Ribeiro Santo Tinto 2020 Intens, expresiv din soiuri...

Balla Géza – pasiune, personalitate și profesionalism

Balla Géza – pasiune, personalitate și profesionalism

”Cu un pahar de vin caştigi un prieten; ca să-l menţii nu-ţi ajunge un butoi" - proverb latin

Mulți prieteni pasionați de Măria-Sa VINUL și de povestea lui, s-au strâns astăzi printre zidurile cetății Alba Carolina, la noi în Vinoteca Hugo (locul unde vinul bun domnește) să-l aștepte și să-l primească pe Balla Géza, prieten drag și ilustru oenolog, despre care se spune că a reinventat Cadarca și nu s-a oprit aici...

Adriana Popescu, în Vinul.ro spunea: ”Trei lucruri aș spune despre Balla Géza dacă ar fi să rezum experiența și dibăcia sa de vinificator și proprietar de cramă: Cadarcă, pasiune și patriotism. A reînviat frumos un soi dificil, s-a luptat mult să promoveze vinurile locale peste hotare și a făcut la crama din Miniș un adevărat pol de atracție turistică, cu pensiune frumoasă și degustări cu bucate meșteșugite.”

Pentru cei care nu-l cunoașteți (încă) pe Balla Géza, vă pot spune: omul este ca și vinul! Ne cunoaștem de foarte mulți ani și vinul, magia și farmecul lui ne-au apropiat din ce în ce mai mult, recoltă după recoltă, întâlnire după întâlnire, vin după vin. Fiecare nouă întâlnire este emoționantă, este specială și memorabilă până la urmă, pentru că Balla Géza, aduce mereu vinuri noi, gânduri noi, multă emoție și vinuri ”en primeur”. 

Minutele aleargă grăbite spre ora 19:00, membrii Wine Club-ului nostru sunt mai punctuali ca niciodată și s-au strâns deja în șanturile Cetății, iar eu, împreună cu doi prieteni dragi și ”brothers in wines”, încercăm să finalizăm o sesiune specială de degustare, adică un fel de ”examen de licență” în fața Prof. Univ. Dr. Balla Géza, prezentându-i maestrului, lucrările noastre de înobilare a vinului de Miniș (am ales câteva loturi de CF, CS și M din 2017) în butoaie de stejar de Moneasa, din ”laboratorul” nostru întunecos și răcoros din beciul lui ”tata Popa” de la Cricău.

Masa pregătită

Masa-i pregătită, papilele atente iar vinurile respiră...

Podgoria Aradului pe vremuri, actualmente Podgoria Miniș-Măderat, se află la 26 km distanță Est de orașul Arad, la poalele Munților Zărandului, în imediata apropiere a râului Mureș. Se întinde pe o lungime de 40 km între localitățile Barațca – Șiria -Mocrea – Șilindia într-un microclimat oferit pe de o parte de râului Mureș și zona muntoasă pe cealaltă parte.

Ce vinuri am degustat?

Lipsesc din fotografie vinurile albe și un vin roze, pentru că la momentul fotografiei se odihneau și așteptau la rece... iar mai târziu, fotograful de serviciu era destul de emoționat.

  1. Balla Géza - Sauvignon Blanc 2018
  2. Balla Géza - Furmint Stonewine 2017
  3. Balla Géza - Rosé Cadarcă 2018
  4. Balla Géza - Cadarcă Stonewine 2016
  5. Balla Géza - Fetească Neagră Stonewine 2016
  6. Balla Géza - Cabernet Franc Stonewine 2016
  7. Balla Géza - Fetească Neagră & Cabernet Franc Stonewine 2016
  8. Balla Géza - Aradinum Cuvée 2011

... când am savurat ultimul vin din linia de degustare, mă gândeam deja la scenariul următorului eveniment cu vinurile acestui om fain de tot: un BYOB special de unde să nu lipsească Cuvée Balada, Cuvée Diorit, Cuvée Aradinum, Cuvée David și...Cadarissima.

           

Poți să-l asculți pe Balla Géza vorbind ore întregi fără să te plictisești, pentru că pasiunea lui pentru vie și vin este infinită, trăiește viața la intensitate maximă și iubește să-și petreacă vremea printre oameni. Am povestit, am râs cu lacrimi la câteva anecdote și l-am ascultat până târziu în noapte, când două ore peste miezul nopți ne-a prins în drum spre casă, printre șanțurile mute ale cetății spre Pensiunea ”Ave, Alba!” locul unde ne-am odihnit.

Balla Géza Winery

Suprafață viță de vie: aprox. 105 ha. Terroir: Sol stâncos de granit. Altitudini: 200 – 450 m. Expunere: Sud; Sud-Est. Metoda de conducere a viței: Lens-Mozer
Soiuri de struguri plantați:

  • aprox. 80% roșii: Cadarcă, Fetească Neagră, Burgund Mare, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Merlot și Syrah
  • aprox. 20% albi: Mustoasă de Maderat, Sauvignon Blanc, Furmint, Riesling, Fetească Regală, Pinot Gris și Traminer

Nicu Barbu

Iași, Romania

Intr-un clasament am gasit un vin portughez care se afla printre cele mai bune 1% din toate vinurile din lume. Am comandat respectivul vin de pe site-ul PremiumDrinks si eu cred ca este intemeiat respectivul clasament. La acest pret este un vin superb (stiu altele care costa de 5 ori mai mult si mi se par inferioare). Va multumesc pentru seriozitate, am primit exact ceea ce am comandat, livrarea a fost rapida si coletul a ajuns in stare foarte buna. Eu cred ca aici am gasit cel mai bun raport pret/calitate si cu siguranta voi mai cumpara vin de la Premium Drinks. Recomand!

Aurel Nistor

Alba Iulia, Romania

Mereu am avut curiozitatea sa descopar tipicitatea si caracteristicile vinului portughez. Am descoperit in acest site multe informatii importante si mi-a deschis apetitul spre degustare. Meandro este un vin tipic din regiunea Douro, expresiv, intens cu arome placute de fructe de padure si prune uscate. Superb si la un pret onest! Comanda am primit-o repede si in siguranta. Felicitari! Merita sa-l incercati si voi.

Daniel Mirăstian

Cluj Napoca, Romania

One of the best reds! Principal 2010! The balanced combination of Touriga Nacional, Cabernet and Merlot creates a bit of magic in this wine. This for me is the best way to end a dinner with friends. Pleasant nose, not too intense, acidity is just right, awesome taste and aftertaste. Outstanding work, hat’s off for the winemaker for this one.

Oana Carmen

București, Romania

Bring on the summer! This light fresh wine is a good choice for the summer evenings. Even better and even easier going than this one would be the Anselmo Mendes - Loureiro 2016 - DOC Vinho Verde, which is my favourite white wine.

Lucian Irimia

Constanta, Romania

Acum ceva ani Adrian importa Torre de Menagem - un vinho verde superb, frizzante (cu un rest carbonic) si o aciditate nemaipomenit de placuta pe un corp usor - trebuie sa adaug la un pret imbatabil. Cred ca am comandat cel putin 5 sau 6 cartoane daca nu mai multe. Ulterior am devenit un mare fan al "vinurilor verzi". Vinuri de zi cu zi, fresh, perfecte intr-o dupa-amiaza sau seara de vara. Vinurile lui Anselmo Mendes sau Mr. Alvarinho sunt de ceva vreme in portofoliu. Un alt nivel, mai elaborat, mai fin. Serviti cu incredere pentru ca noi nu avem vinuri similare.

Adriana Branet

Arad

Dacă aveţi cunoştinţe despre ce înseamnă un ulei de măsline extravirgin de calitate, acesta este un ulei cu calităţi deosebite. Are o origine controlată, iar detaliile tehnice de înaltă calitate sunt specificate pentru fiecare produs. Preţurile sunt foarte bune având în vedere că, în general, în comerţ cumpărăm ulei de măsline de origine necunoscută şi de calitate îndoielnică la preţuri de ulei extravirgin. Dacă doriţi să beneficiaţi într-adevăr de proprietăţile uleiului de măsline, cumpăraţi unul autentic.