Flor do Sal - Cristale Sare "SALVIDA"

PT300002

23,50 lei cu TVA

Flor do Sal - Cristale de sare de mare - 250 gr

Extrasă manual din regiunea Aveiro, Portugalia (saline în oceanul Atlantic)

În stoc

Adaugă în lista mea de dorințe

Evaluările și recenziile clienților

(nimeni nu a postat încă o recenzie)

Flor do Sal - Cristale de sare de mare - 250gr.

Floare de sare (Fleur de Sel în limba franceză sau Flor de Sal (în portugheză, spaniolă și catalană) este o sare de mare colectată/extrasă cu mâna de către pescari, care recoltează/curăță doar stratul superior (subtire) de sare la nivelul apei, înainte ca acesta să se scufunde pe fundul bazinelor/salinelor de sare.
Aceste cristale, dacă nu se recoltează la nivelul apei, se depun pe fundul salinei si asa se formeaza sarea de mare. Cristalele de sare de mare sunt recoltate zilnic, cu grijă și cu un instrument adecvat, evitând astfel atingerea fundului salinei. Floare de sare este un ingredient comun în bucătăria modernă ("haute cuisine") folosită la nivel mondial de către cunoscători și bucătari, datorită aromei sale speciale și bogate în oligoelemente si micronutrienti.
Cristalele de sare de mare sunt extrase/recoltate în Portugalia, mai ales în regiunea Aveiro și în Algarve, fiind comercializate la nivel mondial direct de la vechile saline de producție de sare existente în această țară, extrase in totalitate prin metode tradiționale, cu standarde si certificate de înaltă calitate. Acesta este un produs alimentar artizanal. Datorită rarității sale și fiindcă necesită în procesul de producție o forță de muncă intensivă și cantitativă, cristalele de sare de mare (floare de sare / Fleur de Sel) sunt una dintre cele mai scumpe săruri.
CONTINUTUL MEDIU DE MINERALE / 10KG - Lot Nr. 160513P
1. Magneziu - 280 mg
2. Calciu - 11,2 mg
3. Fier - 0,8 mg
Analize chimice generale
MineraleCantitatea
Sodium chloride   94.3 - 97.6%
Calcium0.19 - 0.20%
Magnesium0.42 - 0.79%
Potassium0.22 - 0.67%
Iron8.0 - 11.1 mg/kg
Iodine0.5 - <3 mg/kg
 • Recenzii (0)
 • Fii primul care scrie o recenzie !

  20 alte produse în categoria Ulei de Masline

  Nicu Barbu

  Iasi, Romania

  Intr-un clasament am gasit un vin portughez care se afla printre cele mai bune 1% din toate vinurile din lume. Am comandat respectivul vin de pe site-ul PremiumDrinks si eu cred ca este intemeiat respectivul clasament. La acest pret este un vin superb (stiu altele care costa de 5 ori mai mult si mi se par inferioare). Va multumesc pentru seriozitate, am primit exact ceea ce am comandat, livrarea a fost rapida si coletul a ajuns in stare foarte buna. Eu cred ca aici am gasit cel mai bun raport pret/calitate si cu siguranta voi mai cumpara vin de la Premium Drinks. Recomand!

  Lucian Irimia

  Constanța, Romania

  Acum ceva ani Adrian importa Torre de Menagem - un vinho verde superb, frizzante (cu un rest carbonic) si o aciditate nemaipomenit de placuta pe un corp usor - trebuie sa adaug la un pret imbatabil. Cred ca am comandat cel putin 5 sau 6 cartoane daca nu mai multe. Ulterior am devenit un mare fan al "vinurilor verzi". Vinuri de zi cu zi, fresh, perfecte intr-o dupa-amiaza sau seara de vara. Vinurile lui Anselmo Mendes sau Mr. Alvarinho sunt de ceva vreme in portofoliu. Un alt nivel, mai elaborat, mai fin. Serviti cu incredere pentru ca noi nu avem vinuri similare.

  Aurel Nistor

  Alba Iulia, Romania

  Mereu am avut curiozitatea sa descopar tipicitatea si caracteristicile vinului portughez. Am descoperit in acest site multe informatii importante si mi-a deschis apetitul spre degustare. Meandro este un vin tipic din regiunea Douro, expresiv, intens cu arome placute de fructe de padure si prune uscate. Superb si la un pret onest! Comanda am primit-o repede si in siguranta. Felicitari! Merita sa-l incercati si voi.