São Domingos - Quinta de S. Lourenço - Tinto 2008

PT110008

81,60 lei cu TVA

DOC Bairrada - Portugal / 750 ml

Aromă complexă, dominată de condimente înfășurate în note de vanilie, gem de fructe și lemn de stejar. Foarte proaspăt în gură cu taninuri fine care relevă dinamică și eleganță. 

 

 

 

 

În stoc

Atenție: Ultimele articole în stoc!

Adaugă în lista mea de dorințe

Evaluările și recenziile clienților

(nimeni nu a postat încă o recenzie)

În această casă s-a scris o parte din istoria Portugaliei împreună cu vinurile care au fost produse aici începând cu anii 1800. Inițial a fost deținută de familia poetului António Feliciano de Castilho iar urmașii lui au vândut podgoriile Prințului (Vicontelui) Seabra, care a trăit aici între 1798-1895. Aici s-a retras juristul și omul politic pentru a pregăti cele mai faimoase lucrari - Codul civil portughez - extrem de original, care s-a menținut în vigoare între 1867 și 1966.

OENOLOGIA

Perioada de recoltare a fost stabilită în funcție de controlul strict al cineticii procesului de coacere (maturație), observarea sistematică a ciorchinilor și a frunzelor. Recoltarea s-a făcut la începutul lunii August, manual, soi cu soi, în cutii cu capacitate maximă de 20 de Kg.

VINIFICAȚIA

Baga: macerare de pre-fermentație la temperatura de 15ºC timp de 48 de ore. În primele 4 zile s-au realizat 4 procedee de "déléstages" (tehnică de macerare și fermentație folosită în producția vinurilor roșii și constă în extragerea ușoară a compușilor fenolici prin oxigenarea mustului cu obiectivul de-a avea un vin mai suav mai puțin astringent - catifelarea taninurilor astringente prin oxigenare - menține caracterul fructat și stabilizează culoarea. Este cunoscut și sub numele de "rack and return" și inițial s-a folosit pentru a scurta timpul vinului roșu de-a ajunge pe piață.) urmate de macerare timp de 15 zile.
Touriga Nacional: fermentație la temperatura de 28ºC în cuve de inox cu macerare timp de 12 zile.

ÎNVECHIRE/STAGIU

Vinul este învechit/îmbătrânit timp de 9 luni în butoaie noi de stejar francez (butoaie în anul al II-lea de utilizare)

Soiuri: Baga (60%) și Touriga Nacional (40%);
Alcool: 13% alc. vol.;
Aciditatea totală: 5.72 g / L;
pH: 3.56;
Total zahăr: 3,0 g / l;
Servire: 16-18 ° C.

MEDALIE DE BRONZ - Challenge International du Vin - Franța 2011

  • Recenzii (0)
  • Fii primul care scrie o recenzie !

    30 alte produse în categoria Home

    Nicu Barbu

    Iasi, Romania

    Intr-un clasament am gasit un vin portughez care se afla printre cele mai bune 1% din toate vinurile din lume. Am comandat respectivul vin de pe site-ul PremiumDrinks si eu cred ca este intemeiat respectivul clasament. La acest pret este un vin superb (stiu altele care costa de 5 ori mai mult si mi se par inferioare). Va multumesc pentru seriozitate, am primit exact ceea ce am comandat, livrarea a fost rapida si coletul a ajuns in stare foarte buna. Eu cred ca aici am gasit cel mai bun raport pret/calitate si cu siguranta voi mai cumpara vin de la Premium Drinks. Recomand!

    Lucian Irimia

    Constanța, Romania

    Acum ceva ani Adrian importa Torre de Menagem - un vinho verde superb, frizzante (cu un rest carbonic) si o aciditate nemaipomenit de placuta pe un corp usor - trebuie sa adaug la un pret imbatabil. Cred ca am comandat cel putin 5 sau 6 cartoane daca nu mai multe. Ulterior am devenit un mare fan al "vinurilor verzi". Vinuri de zi cu zi, fresh, perfecte intr-o dupa-amiaza sau seara de vara. Vinurile lui Anselmo Mendes sau Mr. Alvarinho sunt de ceva vreme in portofoliu. Un alt nivel, mai elaborat, mai fin. Serviti cu incredere pentru ca noi nu avem vinuri similare.

    Aurel Nistor

    Alba Iulia, Romania

    Mereu am avut curiozitatea sa descopar tipicitatea si caracteristicile vinului portughez. Am descoperit in acest site multe informatii importante si mi-a deschis apetitul spre degustare. Meandro este un vin tipic din regiunea Douro, expresiv, intens cu arome placute de fructe de padure si prune uscate. Superb si la un pret onest! Comanda am primit-o repede si in siguranta. Felicitari! Merita sa-l incercati si voi.