São Domingos - Volúpia Branco 2012

PT110013

50,00 lei cu TVA

DOC Bairrada - Portugal - 0,75 l

Aromă intensă și complexă, unde mineralitatea predomină și învăluie mirosul florilor albe și gustul citricelor coapte. Complet și voluminos în gură cu o aciditate subtilă, dezvăluie și evidențiază fructele în toată plenitudinea lor, transformându-l într-un vin extraordinar.

În stoc

Adaugă în lista mea de dorințe

Evaluările și recenziile clienților

(nimeni nu a postat încă o recenzie)

Voluptate, dezmierdare și seducție, dorința și gust, căutând armonia și placerea de a bea vin alb. O dorință de a iubi la nebunie, să iubești doar din plăcere, aici și dincolo de limită. Așa ar defini poeta portugheză Florbela Espanca (precursoare a mișcării feministe în Portugalia, a avut o viață tumultuoasă și plină de evenimente care au marcat dragostea și scrierile ei erotice) acest vin alb, plin de poezie, magie, farmec, senzualitate si ireverență, profund personal și feminin. Se recomandă barbaților romantici.

OENOLOGIE

Culegerea strugurilor s-a făcut manual în cutii cu o capacitate maximă de 20 kg, încă de la începutul lunii august astfel încât să putem avea struguri cu un grad ridicat de aciditate și zahăr redus. După recoltare strugurii s-au odihnit în camere frigorifice mai bine de 24 de ore, apoi s-a făcut sortarea calitativă și în cele din urmă au fost presați printr-o presare lentă și la presiune mică. Strugurii și mustul sunt prelucrați în absența totală a oxigenului pentru a preveni oxidarea aromei și precursori de arome prezenți în pieliță.

VINIFICAȚIA/Stagiu

S-a utilizat metoda tradițională în "recipiente deschise" cu 12 de ore de macerare în cuve de inox, presarea s-a realizat la presiune scăzută și fermentare în cuve de inox la temperatura controlata de 16 °C și fără un contact prelungit cu drojdia.

Soiuri - Sauvignon Blanc (50%), Chardonnay (35%) și Maria Gomes (15%); Îmbutelierea - Februarie 2013; Alcool - 13,5% alc. vol.; Aciditatea totală - 6,37 g/L; pH 2,97; Zahăr totală - 1,7 g/L

Se servește la 8-10ºC. Se recomandă să serviți lângă acest vin minunat preparate din somon sau ton și preparate de pește în general și brânzeturi dure.

 • Recenzii (0)
 • Fii primul care scrie o recenzie !

  30 alte produse în categoria Home

  Nicu Barbu

  Iași, Romania

  Intr-un clasament am gasit un vin portughez care se afla printre cele mai bune 1% din toate vinurile din lume. Am comandat respectivul vin de pe site-ul PremiumDrinks si eu cred ca este intemeiat respectivul clasament. La acest pret este un vin superb (stiu altele care costa de 5 ori mai mult si mi se par inferioare). Va multumesc pentru seriozitate, am primit exact ceea ce am comandat, livrarea a fost rapida si coletul a ajuns in stare foarte buna. Eu cred ca aici am gasit cel mai bun raport pret/calitate si cu siguranta voi mai cumpara vin de la Premium Drinks. Recomand!

  Lucian Irimia

  Constanța, Romania

  Acum ceva ani Adrian importa Torre de Menagem - un vinho verde superb, frizzante (cu un rest carbonic) si o aciditate nemaipomenit de placuta pe un corp usor - trebuie sa adaug la un pret imbatabil. Cred ca am comandat cel putin 5 sau 6 cartoane daca nu mai multe. Ulterior am devenit un mare fan al "vinurilor verzi". Vinuri de zi cu zi, fresh, perfecte intr-o dupa-amiaza sau seara de vara. Vinurile lui Anselmo Mendes sau Mr. Alvarinho sunt de ceva vreme in portofoliu. Un alt nivel, mai elaborat, mai fin. Serviti cu incredere pentru ca noi nu avem vinuri similare.

  Aurel Nistor

  Alba Iulia, Romania

  Mereu am avut curiozitatea sa descopar tipicitatea si caracteristicile vinului portughez. Am descoperit in acest site multe informatii importante si mi-a deschis apetitul spre degustare. Meandro este un vin tipic din regiunea Douro, expresiv, intens cu arome placute de fructe de padure si prune uscate. Superb si la un pret onest! Comanda am primit-o repede si in siguranta. Felicitari! Merita sa-l incercati si voi.

  Daniel Mirăstian

  Cluj Napoca, Romania

  One of the best reds! Principal 2010! The balanced combination of Touriga Nacional, Cabernet and Merlot creates a bit of magic in this wine. This for me is the best way to end a dinner with friends. Pleasant nose, not too intense, acidity is just right, awesome taste and aftertaste. Outstanding work, hat’s off for the winemaker for this one.

  Oana Carmen

  București, Romania

  Bring on the summer! This light fresh wine is a good choice for the summer evenings. Even better and even easier going than this one would be the Anselmo Mendes - Loureiro 2016 - DOC Vinho Verde, which is my favourite white wine.