São Domingos - Quinta de S. Lourenço 2007

PT110007

75,00 lei cu TVA

Vin spumant Gourmet - Struguri: Baga, Arinto și Maria-Gomes - 0,75 l

Aromă complexă și parfumată, cu note delicate de gem de fructe de pădure. În gură foarte echilibrat cu bule fine și persistente, cu o aciditate elegantă care prevestește un final atractiv, rafinat și lung.

Acest produs nu mai este in stoc

Adaugă în lista mea de dorințe

Evaluările și recenziile clienților

(nimeni nu a postat încă o recenzie)

OENOLOGIE

Culegerea strugurilor trebuie să se facă la începutul lunii august astfel încât să putem avea struguri cu un grad ridicat de aciditate și zahăr redus. Strugurii sunt zdrobiți cu o presă pneumatică, la presiune mică (max. 0,5 bar) și se colecteză numai mustul care apoi fermentează la temperatura controlată de 18 °C iar după inocularea cu drojdie selecționată, fermentarea are loc în rezervoare din oțel inoxidabil (mustul din strugurii Baga). Mustul strugurilor Arinto și Maria-Gomes fermentează în butoaie o perioadă scurtă de 3 luni. În luna noiembrie se pregătește vinul de bază cu caracteristicile sale individuale și arome unice.

METODA CLASICĂ

După a doua fermentație în sticle, vinul spumant este maturat pe drojdie, în pivnițe pentru o perioadă de 18 de luni, la temperatură constantă de 12 °C, astfel se obține echilibrul perfect, bogăția, parfumul și eleganța. Pentru îndepărtarea drojdiilor se face procedeul de "remuage" timp de 2 luni. Prin procedeul de Degorgement Glacée se eliberează drojdia și apoi se adaugă o cantitate mică de licoare de expediție pentru a termina vinul. După două luni de la acest proces vinul spumant este pregătit să intre pe piață. O combinație perfectă de prospețime și complexitate între strugurii Baga, Arinto și Maria Gomes s-au transformat în acest Vin spumant Gourmet, Quinta de São Lourenço 2007.

Soiuri - Baga, Arinto și Maria-Gomes. Îmbuteliere - Februarie 2008; Aciditatea Totală: 8,44 g/L; Zahăr Total:  < 5,0 g/L;

De la stridii până la pește de apă dulce și fructe de mare pot să facă companie acestui remarcabil spumant cu o aciditate moderată. L-am încercat și cu preparate din carne de curcan, pui și porc iar experiența a fost una de neuitat.

 • Recenzii (0)
 • Fii primul care scrie o recenzie !

  30 alte produse în categoria Home

  Nicu Barbu

  Iași, Romania

  Intr-un clasament am gasit un vin portughez care se afla printre cele mai bune 1% din toate vinurile din lume. Am comandat respectivul vin de pe site-ul PremiumDrinks si eu cred ca este intemeiat respectivul clasament. La acest pret este un vin superb (stiu altele care costa de 5 ori mai mult si mi se par inferioare). Va multumesc pentru seriozitate, am primit exact ceea ce am comandat, livrarea a fost rapida si coletul a ajuns in stare foarte buna. Eu cred ca aici am gasit cel mai bun raport pret/calitate si cu siguranta voi mai cumpara vin de la Premium Drinks. Recomand!

  Aurel Nistor

  Alba Iulia, Romania

  Mereu am avut curiozitatea sa descopar tipicitatea si caracteristicile vinului portughez. Am descoperit in acest site multe informatii importante si mi-a deschis apetitul spre degustare. Meandro este un vin tipic din regiunea Douro, expresiv, intens cu arome placute de fructe de padure si prune uscate. Superb si la un pret onest! Comanda am primit-o repede si in siguranta. Felicitari! Merita sa-l incercati si voi.

  Daniel Mirăstian

  Cluj Napoca, Romania

  One of the best reds! Principal 2010! The balanced combination of Touriga Nacional, Cabernet and Merlot creates a bit of magic in this wine. This for me is the best way to end a dinner with friends. Pleasant nose, not too intense, acidity is just right, awesome taste and aftertaste. Outstanding work, hat’s off for the winemaker for this one.

  Oana Carmen

  București, Romania

  Bring on the summer! This light fresh wine is a good choice for the summer evenings. Even better and even easier going than this one would be the Anselmo Mendes - Loureiro 2016 - DOC Vinho Verde, which is my favourite white wine.

  Lucian Irimia

  Constanta, Romania

  Acum ceva ani Adrian importa Torre de Menagem - un vinho verde superb, frizzante (cu un rest carbonic) si o aciditate nemaipomenit de placuta pe un corp usor - trebuie sa adaug la un pret imbatabil. Cred ca am comandat cel putin 5 sau 6 cartoane daca nu mai multe. Ulterior am devenit un mare fan al "vinurilor verzi". Vinuri de zi cu zi, fresh, perfecte intr-o dupa-amiaza sau seara de vara. Vinurile lui Anselmo Mendes sau Mr. Alvarinho sunt de ceva vreme in portofoliu. Un alt nivel, mai elaborat, mai fin. Serviti cu incredere pentru ca noi nu avem vinuri similare.