Legal

1. Art 5., Art 6 alin 2 lit b, Art.8 din Legea Nr. 365/2002.  Consumatorul/Clientul trebuie să afle în mod clar și direct principalele informații cu privire la ce vede și dorește să cumpere online - Produsele publicate și comercializate de Premium Drinks E-Commerce sunt insoțite de Fișele tehnice sau Buletinele de analiză care sunt disponibile pentru lectură și încărcare/download.

2. Mesajele comerciale trimise prin e-mail sunt interzise, atâta vreme căt nu există acordul explicit al destinatarului. Legea comertului electronic, dar si Legea privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice - Legea Nr. 506/2004 interzic în mod explicit astfel de mesaje - Clienții Premium Drinks au voluntar posibilitatea să se aboneze și să se dezaboneze la Newsletter (mesaje comerciale) respectiv odată cu creerea contului de client sunt în totalitate de acord cu "Termenii și Condițiile" de utilizare a site-ului.

3. Interpretarea articolelor din capitolul III din Legea Nr. 365/2002, legea comerțului electronic ne demonstrează că un contract de tip "click-wrap", adică butonul și căsuța bifată cu “Sunt de acord cu termenii și condițiile“ pe care le acceptăm în procedura "Contul dumneavoastră" și "Creează un cont", pași indispensabili dealtfel pentru a putea beneficia de posibilitatea de-a cumpăra și vizita zonele cu informații exclusive cliențtilor și membrilor Premium Drinks E-Commerce este legal valabil in Romania și în majoritatea țărilor din lume, atunci cind se respecta conditiile impuse de lege.

4. Cumpărătorul are dreptul să trimită bunul înapoi în termen de 10 zile (dreptul de denunțare unilaterală)Consumatorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în termen de 10 zile lucratoare, fară penalități și fără invocarea vreunui motiv special. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului/clientului sunt cheltuielile directe de expediere și returnare a produselor, cheltuielile financiare și taxele de ambalare - Produsul trebuie să-și pastreze în totalitate aspectul comercial, forma originală și conținutul.

5. Dispozitii privind executarea contractului

Legea privind contractele la distanța are și câteva dispoziții specifice pentru executarea contractului – Termenul prevăzut de lege pentru executarea contractului este de 30 de zile (calendaristice) – timp suficient pentru orice magazin online să-și onoreze comenziile și obligațiile contractuale. Totuși, dacă acest lucru nu se poate întâmpla, atunci magazinul trebuie să-l informeze pe consumator/client de aceast lucru și să returneze banii, dacă este cazul. Legea prevede o dispoziție – în cazul neexecutării contractului din cauza rupturii de stoc, produsul poate fi înlocuit de unul similar, în condițiile în care acest lucru este prevăzut în mod expres în contract sau consumatorul/clientul își da acordul în mod expres.

6. Site-ul Premium Drinks este implicat în mod direct în prelucrarea unor date cu caracter personal.

Declarația de notificare trimisă de catre Premium Drinks (SC Lusarom SRL) către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a fost înregistrată în Registrul General sub Nr. 3897/2013. Prelucrarea notificată a fost înscrisă sub Nr. 27734 în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal.

Ele sunt cerute în mod obligatoriu, date cu caracter personal, pentru validarea înregistrării utilizatorilor înainte de procedura de cumpărare sau sunt cerute datele doar pentru a permite plata și pentru a trimite bunurile sau serviciile – practic nu există nici o situație în care un site E-Commerce să nu colecteze date cu caracter personal.

Lege nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date - care stabilește condițiile generale cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, ce date pot fi prelucrate si ce obligații au cei care le prelucreaza (operatorii de date).

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - http://www.dataprotection.ro

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor - http://www.anpc.gov.ro/

Soluționarea online a litigiilor - https://ec.europa.eu/

Articolul  original il gasiti la adresa:
http://www.apti.ro/10_sfaturi_juridice_comert_electronic.pdf

Credits

Legea Comerțului Electronic Nr. 365/2002 și Legea Nr. 121/2006 pentru completarea și modificarea Legii Nr. 365/2002 privind comerțul electronic.

Regulament nr. 4/2002 al BNR privind tranzacţiile efectuate prin intermediul instrumentelor de plata electronica şi relatiile dintre participantii la aceste tranzacţii

Ordinul 16/2003 al MCTI privind procedura de avizare a instrumentelor de plata cu acces la distanta, de tipul aplicatiilor Internet-banking sau home-banking

Legea semnaturii electronice - 429 / 2001

Norme tehnice şi metodologice din 13 decembrie 2001 pentru aplicarea Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica

Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta

Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta

Hotarirea Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comerţul electronic

Legea privind clauzele abuzive incheiate intre comercianti şi consumatori, nr. 193/2000;

Legea pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulatie a acestor date - 677 / 2001

Ordin nr. 1453 din 1 martie 2001 privind ocupatia de Designer pagini web

Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe

Dispoziţii privind Prevenirea şi combaterea criminalitatii informatice (Titlul III din Legea 161 din 19/04/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice şi in mediul de afaceri, prevenirea şi sanctionarea coruptiei - Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 279 din 21/04/2003 )

contract

Următorii sunt termenii contractului la distanță (acord legal) între dumneavoastră și SC Lusarom SRL (Premium Drinks):

Prin accesarea si utilizarea site-ului www.PremiumDrinks.ro, recunoașteți că ați citit și a ați înteles toți termenii și toate condițiile prezentate în diversele materiale publicate în "Aviz juridic", "Termeni și condiții", "Livrare" și că respectați în totalitate toate legile și regulamentele aplicabile.

Dacă nu sunteți de acord cu acești termeni, vă rugăm să nu utilizați acest site. 

Luând în considerare că utilizați acest site sunteți de acord să:

a) furnizați informații corecte, actuale și complete atunci când faceți înregistrarea pe acest site;

b) mențineți în siguranță parola de identificare;

c) păstrați actualizate informațiile dumneavoastră;

d) acceptați toate riscurile de acces neautorizat la informațiile din Registration Data

Utilizatorul are responsabilitatea de a proteja echipamentele de backup și legătura securizată catre acest site.

Utilizatorilor acestui site le este permisă utilizarea conținutul aici prezentat numai pentru uzul strict personal.

Este strict interzis să publice, să reproducă sau să distribuie conținut acestui site către terți, fără să existe pentru asta o autorizație prealabilă din partea Premium Drinks.

Premium Drinks își rezervă dreptul de iniția proceduri legale împotriva utilizatorilor care folosesc neautorizat conținutul acestui site.
Prin folosirea acestui site, sunteti de acord în totalitate cu Termenii de utilizare și în mod expres cu cele descrise mai sus.

 

Politica de confidențialitate și de securitate


Toate datele colectate de către Premium Drinks, au singurul scop și finalitate de a fi utilizate la facturare.

Compania noastră își asuma acest angajament de confidențialitate față de toate datele personale ale clientului, precum și de siguranța acestora.

Toate informațiile pe care le furnizați vor permite ca serviciul prestat de noi să fie cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Informațiile introduse cu privire la plată sunt protejate corespunzător și criptate folosind cele mai avansate instrumente și eficiente sisteme de securitate. Partenerii noștri externi care operează metodele de plată sunt certificați, experimentați și cu o reputație deosebită îin acest domeniul.

Drepturile de proprietate intelectuală

Toate informațiile și conținut acestui site sunt proprietatea exclusivă a noastră și al partenerilor/producătorilor noștri. Toate informațiile prezintă realitateași au fost obținute oficial de la partenerii/furnizorii/producătorii noștri. Acest site este protejat de codul Dreptului de Autor.

Premium Drinks își rezervă dreptul, în orice moment, să schimbe aceste conținuturi, fără obligația de a face vreo notificare prealabilă către utilizatori.

Acest site poate conține link-uri către alte site-uri web ("Site-urile legate"). Site-urile legate nu se află sub controlul direct al Premium Drinks și nici nu suntem responsabili pentru conținutul unui site legat.

PremiumDrinks.ro nu colectează automat nicio informație personală de la utilizatorii care nu sunt înregistrați în site așadar permite vizitatorilor anonimi să vizioneze pagina fără probleme.

Pentru unele servicii, se emit și se trimit cookie-uri (fișier text stocat pe calculatorul utilizatorului pentru a personaliza vizitele) care poate fi folosit pentru a contoriza numărul de vizite pe site-ul nostru, fără a colecta informații personale. Acest tip de cookie-uri nu reține nici o informație personală despre utilizator iar instalarea acestuia pot fi întotdeauna controlată prin intermediul browser-ului folosit..

Informațiile personale furnizate în mod voluntar de către utilizator pentru a completa formularele cuprinse în acest site sunt doar pentru magazinul online Premium Drinks.

Premium Drinks nu va divulga datele colectate unor terți, fără consimțământul prealabil al titularului. Aceste informații vor fi folosite numai pentru a dezvolta mecanisme de personalizare a site-ului dumneavoastră și pentru trimiterea de mesaje e-mail și de știri informative despre site-ul nostru și produsele comercializate de noi..

Această politică de confidențialitate poate fi modificată în viitor. Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați fără ezitare la Clienti@PremiumDrinks.ro


Nicu Barbu

Iasi, Romania

Intr-un clasament am gasit un vin portughez care se afla printre cele mai bune 1% din toate vinurile din lume. Am comandat respectivul vin de pe site-ul PremiumDrinks si eu cred ca este intemeiat respectivul clasament. La acest pret este un vin superb (stiu altele care costa de 5 ori mai mult si mi se par inferioare). Va multumesc pentru seriozitate, am primit exact ceea ce am comandat, livrarea a fost rapida si coletul a ajuns in stare foarte buna. Eu cred ca aici am gasit cel mai bun raport pret/calitate si cu siguranta voi mai cumpara vin de la Premium Drinks. Recomand!

Aurel Nistor

Alba Iulia, Romania

Mereu am avut curiozitatea sa descopar tipicitatea si caracteristicile vinului portughez. Am descoperit in acest site multe informatii importante si mi-a deschis apetitul spre degustare. Meandro este un vin tipic din regiunea Douro, expresiv, intens cu arome placute de fructe de padure si prune uscate. Superb si la un pret onest! Comanda am primit-o repede si in siguranta. Felicitari! Merita sa-l incercati si voi.

Daniel Mirastean

Cluj Napoca

One of the best reds! The balanced combination of Touriga Nacional, Cabernet and Merlot creates a bit of magic in this wine. This for me is the best way to end a dinner with friends. Pleasant nose, not too intense, acidity is just right, awesome taste and aftertaste. Outstanding work, hat’s off for the winemaker for this one.

Oana Carmen

Bucuresti, Romania

Bring on the summer! This light fresh wine is a good choice for the summer evenings. Even better and even easier going than this one would be the Anselmo Mendes - Loureiro 2016 - DOC Vinho Verde, which is my favourite white wine.

Lucian Irimia

Constanta, Romania

Acum ceva ani Adrian importa Torre de Menagem - un vinho verde superb, frizzante (cu un rest carbonic) si o aciditate nemaipomenit de placuta pe un corp usor - trebuie sa adaug la un pret imbatabil. Cred ca am comandat cel putin 5 sau 6 cartoane daca nu mai multe. Ulterior am devenit un mare fan al "vinurilor verzi". Vinuri de zi cu zi, fresh, perfecte intr-o dupa-amiaza sau seara de vara. Vinurile lui Anselmo Mendes sau Mr. Alvarinho sunt de ceva vreme in portofoliu. Un alt nivel, mai elaborat, mai fin. Serviti cu incredere pentru ca noi nu avem vinuri similare.

Adriana Branet

Arad

Daca cunaosteti ce inseamna un ulei de masline extra virgin de calitate, acesta este un ulei cu calitati deosebite. Are o origine controlata iar detaliile tehnice de inalta calitate sunt specificate pentru fiecare produs. Preturile sunt foarte bune avand in vedere ca in general in comert cumparam ulei de origine necunoscuta si calitate indoielnica la preturi de ulei extra virgin...Daca doresti sa beneficiezi intradevar de proprietatile uleiului de masline cumpara unul autentic.