Portugalia ... țara navigatorilor, a pescarilor, a vinului și a uleiului de masline !

Portugalia ... țara navigatorilor, a pescarilor, a vinului și a uleiului de masline !

Încă din cele mai vechi timpuri, vinul a jucat un rol important în aproape toate civilizațiile. "Fructul viței de vie și munca omului" nu este depășită de nici un alt produs agricol, care combină acest fruct gustos și hrănitor cu băutură privilegiată acest nectar prețios extras din strugure.

Cufundat în simbolism, impregnat cu religie și misticism, vinul vine foarte devreme în literatura noastră, devenind o sursă inspiratoare pentru legende și mituri.
Termenii "Darul Zeilor", "Sângele lui Hristos" și "Esența vieții", atribuiți acestui produs confirmă bine rolul vinului în cultură și importanța sa în civilizația noastră, numita de noi civilizație "occidentală" ale cărei fundații se află în dreptul roman și religia creștină, care a lăudat și a înălțat întotdeauna acest lichid gustos.

"Natura a investit in acest țărm însorit al Peninsulei Iberice, înzestrându-l cu un relief extrem de diversificat, devenind, pe bună dreptate, locul în care se termină pământul și începe marea (Camões), iar locuitorii lui și-au păstrat în timp ospitalitatea, astfel că acest minunat tărâm a devenit destinația preferată pentru petrecerea unei vacanțe ca-n basme. Alege ce sezon vrei pentru a vizita Portugalia, dar ține seama că: iarna (noiembrie-martie) este udă și răcoroasă, vara (iunie-august) este extrem de călduroasă și aglomerata, iar primavara și toamna sunt mai reci, la fel de însorite și mai putin aglomerate”

Lăsați un răspuns

* Nume:
* E-mail: (Ne publicat)
   Website: (Site URL cuhttp://)
* Comentariu:
Tip de Cod