Martha's Porto Decanter Tawny

PT103005

Produs Nou

132,00 lei cu TVA

Martha's Porto Decanter Tawny - 500 ml

Tawny - termenul englezesc "tawny" care înseamnă roșiatic/pârlit de soare. Vinul de Porto Tawny se obține prin diverse metode de îmbătrânire în butoaie de stejar. Procesul de îmbătrânire este ceva mai rapid decât Ruby. Din cauza procesului de oxidare, culoarea vinului de porto se dobândește încetișor, la început cu nuanțe ușor portocalii și cu avansarea...

Mai multe detalii

Adaugă în lista mea de dorințe

În stock

% Vol. Alc.20,00
Tip VinPorto
Cantitatea de zahărDulce
RegiuneDouro
Volum500 ml
Soi strugureTouriga Nacional & Franca + Tinta Roriz

Martha's Porto Decanter Tawny

Tawny - termenul englezesc "tawny" care înseamnă roșiatic/pârlit de soare. Vinul de Porto Tawny se obține prin diverse metode de îmbătrânire în butoaie de stejar. Procesul de îmbătrânire este ceva mai rapid decât Ruby. Din cauza procesului de oxidare, culoarea vinului de porto se dobândește încetișor, la început cu nuanțe ușor portocalii și cu avansarea în timp se ajunge la nuanțe de auriu chihlimbar închis.

Cu o vârstă medie de 5-6 ani, din care 4-5 ani de îmbătrânire în butoaie de stejar aceste vinuri sunt foarte elegante și delicate. Este produs din struguri în urma vinificației următoarelor soiuri: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinta Amarela e Tinto Cão. Este preparat în cuve inox iar macerarea peliculară a fost relativ scurtă. Fermentarea a fost oprită prin adăugarea de rachiu de struguri (aguardente). Culoarea acestui Porto Tawny este magnifică. În esență buchetul său este învelit în arome de nuci și fructe uscate, ușor influențate de lemnul butoiului unde a stagiat (4-5 ani), toate fiind caracteristicile ireversibile ale procesului de oxidare. Se servește ca aperitiv sau însoțește dulciurile și desertul - este partenerul perfect pentru servirea plăcintelor din fructe.

Odată deschis, se păstrează timp de câteva săptămâni (vedeți tabelul prezentat în meniul principal la categoria Vinuri de Porto).

  • Recenzii
  • Facebook comments
  • În acest moment nu comentarii publicate

    Scrieți o recenzie

    30 alte produse în aceiași categorie: