Flor do Sal - Cristale Sare "SALVIDA"

PT300002

Produs Nou

23,50 lei cu TVA

Flor do Sal - Cristale de sare de mare - 250 gr

Extrasă manual din regiunea Aveiro, Portugalia (saline în oceanul Atlantic)

Mai multe detalii

Adaugă în lista mea de dorințe

În stock

Flor do Sal - Cristale de sare de mare - 250gr.

Floare de sare (Fleur de Sel în limba franceză sau Flor de Sal (în portugheză, spaniolă și catalană) este o sare de mare colectată/extrasă cu mâna de către pescari, care recoltează/curăță doar stratul superior (subtire) de sare la nivelul apei, înainte ca acesta să se scufunde pe fundul bazinelor/salinelor de sare.
Aceste cristale, dacă nu se recoltează la nivelul apei, se depun pe fundul salinei si asa se formeaza sarea de mare. Cristalele de sare de mare sunt recoltate zilnic, cu grijă și cu un instrument adecvat, evitând astfel atingerea fundului salinei. Floare de sare este un ingredient comun în bucătăria modernă ("haute cuisine") folosită la nivel mondial de către cunoscători și bucătari, datorită aromei sale speciale și bogate în oligoelemente si micronutrienti.
Cristalele de sare de mare sunt extrase/recoltate în Portugalia, mai ales în regiunea Aveiro și în Algarve, fiind comercializate la nivel mondial direct de la vechile saline de producție de sare existente în această țară, extrase in totalitate prin metode tradiționale, cu standarde si certificate de înaltă calitate. Acesta este un produs alimentar artizanal. Datorită rarității sale și fiindcă necesită în procesul de producție o forță de muncă intensivă și cantitativă, cristalele de sare de mare (floare de sare / Fleur de Sel) sunt una dintre cele mai scumpe săruri.
CONTINUTUL MEDIU DE MINERALE / 10KG - Lot Nr. 160513P
1. Magneziu - 280 mg
2. Calciu - 11,2 mg
3. Fier - 0,8 mg
Analize chimice generale
MineraleCantitatea
Sodium chloride   94.3 - 97.6%
Calcium0.19 - 0.20%
Magnesium0.42 - 0.79%
Potassium0.22 - 0.67%
Iron8.0 - 11.1 mg/kg
Iodine0.5 - <3 mg/kg
  • Recenzii
  • Facebook comments
  • În acest moment nu comentarii publicate

    Scrieți o recenzie

    30 alte produse în aceiași categorie: