Filtru produse

% Vol. Alc.
Tip Vin
Cantitatea de zahăr
Volum
Spumante

Vinul spumant este un tip de vin obținut prin fermentație naturală, spre deosebire de cel spumos, care este imbogățit cu dioxid de carbon. Fermentația naturală poate avea loc în sticlă (metoda champenoise/metoda tradițională/metoda clasică) sau în cisterne speciale construite pentru a face față presiunii din timpul fermentării (metoda Charmat). ...

Vinul spumant este un tip de vin obținut prin fermentație naturală, spre deosebire de cel spumos, care este imbogățit cu dioxid de carbon. Fermentația naturală poate avea loc în sticlă (metoda champenoise/metoda tradițională/metoda clasică) sau în cisterne speciale construite pentru a face față presiunii din timpul fermentării (metoda Charmat). Exemplul clasic de vin spumant este șampania, vin spumant produs în regiunea Champagne din Franța. Există și alte exemple de vin spumant, produse în diferite țări: Espumante în Portugalia, Cava în Spania, Sekt în Germania, Asti în Italia (denumirea generală pentru vinurile spumante din Italia este Spumante) și Cap Classique în Africa de Sud. Termenii francezi „Mousseux” sau „Cremant” sunt folosiți pentru referirea la vin spumant provenit din altă regiune decât Champagne. Dulceața vinului spumant poate varia de la extra-sec „brut” până la dulce „doux”. Cantitatea de zahăr (dozajul) adăugată după a doua fermentare și învechire variază și determină nivelul de dulceață al vinului spumant. Vinurile produse în Uniunea Europeana trebuie să aibă conținutul de zahăr declarat pe etichetă. • Brut Natural sau Brut Zero (mai puțin de 3 grame de zahăr pe litru) • Extra brut (mai puțin de 6 grame de zahăr pe litru) • Brut (mai puțin de 15 grame de zahăr pe litru) • Extra Sec sau Extra Dry (12 până la 20 grame de zahăr pe litru) • Sec (17 până la 35 grame pe litru) • Demisec (33 până la 50 grame de zahăr pe litru) • Dulce (mai mult de 50 grame de zahăr pe litru)

Mai mult

Spumante Sunt 3 produse.

Arată 1 - 1 din 3 articole