Vinuri de Porto

Vinul de Porto este un vin fortificat produs în regiunea Douro, în condiții deosebite și cu reguli specifice unde factorii naturali și factorii umani, respectă tradiția. Procesul de vinificație este bazat pe tradiție și include în special oprirea fermentației mustului prin adăugarea de rachiu (țuică sau brandy - aguardente) vinurilor bază și de ...

Vinul de Porto este un vin fortificat produs în regiunea Douro, în condiții deosebite și cu reguli specifice unde factorii naturali și factorii umani, respectă tradiția. Procesul de vinificație este bazat pe tradiție și include în special oprirea fermentației mustului prin adăugarea de rachiu (țuică sau brandy - aguardente) vinurilor bază și de îmbătrânirea lor prin diferite metode: în butoaie tradiționale, în sticle, etc. Vinul de Porto se deosebește de vinurile ordinare prin caracteristicile sale speciale: o mare diversitate de tipuri care ne surprind cu bogăția și intensitatea aromelor unice și de neegalat, atât aroma cât și gustul au o persistență foarte lungă, are un conținut ridicat de alcool (de obicei între 19 - 22% vol.) și o gamă largă de culori. Există un set de caracteristici care ne permit identificarea diferitelor tipuri și stiluri de vin de porto. 1. Stilul Ruby: este îmbătrânit în sticlă a) Porto Ruby Rezervă; b) Porto Vintage Late Bottled (LBV); c) Vintage Porto; d) Porto (Vintage) Single Quinta Vintage. 2. Stilul Tawny: Îmbătrânit în butoaie din lemn de stejar a) Tawny Rezervă; b) Porto Tawny 10 ani; c) Porto Tawny 20 ani; d) Porto Tawny 30 ani; e) Porto Tawny 40 de ani; f) Porto Colheita (Recoltă) 3. Porto Alb Vinurile de Porto pot să primească complementar expresiile și indicațiile: Rezervă, 10, 20, 30 sau 40 de ani, numai de la Institutul Vinului de Porto, autoritatea maximă în acest domeniu și numai daca sunt verificate condițiile de producție și că au fost respectate în totalitate regulile și reglementările impuse. Conservare După deschiderea unei sticle de Vin de Porto, conservarea, întreținerea și menținera acesteia (în cazul în care nu a fost servită în totalitate) depinde foarte mult de categoria din care face parte acest Vin de Porto. În cele ce urmează vă facem câteva recomandări în legătură cu perioada în care se poate conserva o sticlă de Vin de Porto, recent deschisă, fără ca vinu/conținutul,l să sufere o deteriorare completă deși în această perioadă va exista o evoluție lentă care va duce la pierderea caracteristicilor senzoriale unice ale acestei minuni, Vinul de Porto. Porto Vintage: 1 sau 2 zile Porto LBV: de la 4 la 5 zile Porto Crusted: de la 4 la 5 zile Porto Ruby / Ruby Rezervă: de la 8 până la 10 zile PortoTawny / Tawny Rezervă: de la 3 până la 4 săptămâni Porto Tawny (10/20/30/40 ani): de la 1 la 4 luni (cel mai tânăr mai puțin timp iar cel mai în vârstă mai mult timp) Porto Alb (10/20/30/40 ani): de la 1 la 4 luni (cel mai tânăr mai puțin timp iar cel mai în vârstă mai mult timp) Porto Colheita: între 1 și 4 luni (cel mai nou mai puțin timp iar cel vechi mai mult timp) Porto Alb "standard" depinde mult de sub-categorie: Modern (proaspăt și fructat): între 8/10 zile; Tradițională (stil oxidativ): între 15/20 zile Vinul de Porto se servește la următoarele temperaturi Porto Rosé: 4 ° C Porto alb: 6-10 ° C Porto Ruby: 12-16 ° C Port Tawny: 10-14 ° C

Mai mult

Vinuri de Porto Sunt 27 produse.

pe pagină
Arată 1 - 1 din 12 articole