Despre Cartea Razboaiele Vinului de Mike Veseth

Despre Cartea Razboaiele Vinului...

"Mike Veseth pune pe masă toate planurile „mișcărilor de trupe” de pe întreg mapamondul, fără să...

2018-02-14 19:19:47 Citește mai departe
Regiuni Viticole

Regiuni Viticole

Portugalia a fost prima țară din lume, care și-a protejat ariile de producție de vin, din...

2017-01-14 20:25:30 Citește mai departe
Portugalia ... țara navigatorilor, a pescarilor, a vinului și a uleiului de masline !

Portugalia ... țara...

Vă invităm să facem o scurtă incursiune prin istoria viei și vinului portughez.

2016-08-29 01:25:57 Citește mai departe
Totul pentru gust și Wine Club by Real Wine Boutique Constanta

Totul pentru gust și Wine Club...

"Totul pentru Gust" - Real Wine Boutique și Premium Drinks - Excelența vinurilor portugheze pe...

2016-06-17 13:38:29 Citește mai departe
Wine O'Clock Cluj Napoca - Discover the portuguese wines by Premium Drinks

Wine O'Clock Cluj Napoca -...

Vino Marți, 16 Februarie 2016 să descoperim împreună fantastica lume a vinurilor portugheze!

2016-06-17 13:38:29 Citește mai departe
Vinuri albe

Vinul (din latină : vinum „viță”) este o băutură obținută exclusiv prin fermentația alcoolică totală sau parțială a strugurilor proaspeți, zdrobiți sau nu, sau a mustului de struguri. Vinul este un produs agroalimentar, la care folosirea de arome sau de extracte este interzisă. Singura aromatizare acceptată este cea datorată contactului vinului ...

Vinul (din latină : vinum „viță”) este o băutură obținută exclusiv prin fermentația alcoolică totală sau parțială a strugurilor proaspeți, zdrobiți sau nu, sau a mustului de struguri. Vinul este un produs agroalimentar, la care folosirea de arome sau de extracte este interzisă. Singura aromatizare acceptată este cea datorată contactului vinului cu lemnul de stejar al butoaielor în care se păstrează sau în care sunt invechite. Vinurile albe sunt mai sarace in tanin si in alte substante, iar raportul dintre alcool si extract este diferit fata de cele rosii. Operatiile tehnologice specifice vinificatiei in alb sunt: desciorchinarea si zdrobirea strugurilor, sulfitarea mustuielii, separarea mustului, aplicarea diferitelor corectii de compozitie la must si fermentarea alcoolica a mustului. La vinificatia in alb, tratamentele mecanice ale recoltei trebuie sa se efectueze rapid si sa aiba un caracter menajant, pentru a evita oxidarea mustului si macerarea partilor solide. In etapa de desciorchinare si zdrobire, procesele de oxidare pot deteriora insusirile de prospetime si fructuozitate ale vinului. Evitarea acestui fenomen consta in efectuarea desciorchinarii inaintea zdrobirii. La vinul alb, fermentația mustului are loc separat de pielițe și semințe.

Mai mult

Vinuri albe Sunt 31 produse.

pe pagină
Arată 1 - 1 din 12 articole